Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

L’evasion fiscala d’Ikea, explicada coma un fuèlh d’instruccions

Los Verds europèus denóncian que la multinacionala suedesa a evitat de pagar un miliard d’èuros de taxas amb un sistèma d’engenhariá fiscala

Lo grop dels Verds dins lo Parlament Europèu presentèt la setmana passada un rapòrt per denonciar que la multinacionala suedesa de mòbles Ikea recorriá a “una estrategia de planificacion fiscala agressiva” per reduire al maxim lo pagament d’impòstes.
 
Lo tèxt, d’un trentenat de paginas, detalha que, de 1991 a 2014, Ikea a emplegat una complèxa ret d’engenhariá fiscala, a travèrs de sas filialas bèlga, luxemborgesa e neerlandesa, per evitar de pagar al tresaur public via Liechtenstein. Segon los Verds, la societat a s’es estalviat un miliard d’èuros entre 2009 e 2014, en prejudicant los tresaurs publics de qualques estats de l’UE.
 
Lo meteis grop europarlamentari a dessenhat lo fuèlh d’instruccion de “l’engenhariá fiscala” que ditz qu’Ikea l’a practicada, segon lo dessenh dels manuals de montatge de mòbles de la multinacionala suedesa. Se pòt consultar en catalan, anglés, francés, alemand, espanhòl, suedés, finés e neerlandés.
 

 
 
 
 



Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article